Jump to content

Recommended Posts

I Just got a Fuji X-T3 from Amazon Warehouse deals, and the button feels off... 
I used a X-T1 and have a X-t2 and they both feel very different to the X-T3.
I made a video to ask if this is how the X-T3 works or if I got a "faulty" unit. 

 

 

Link to post
Share on other sites
On 1/13/2021 at 1:16 AM, Ned_Sayer said:

I Just got a Fuji X-T3 from Amazon Warehouse deals, and the button feels off... 
I used a X-T1 and have a X-t2 and they both feel very different to the X-T3.
I made a video to ask if this is how the X-T3 works or if I got a "faulty" unit. 

 

 

it's defective piece . i suggest you to return and replace the camera !. hope this helps !. have a nice day ahead !

Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Mr.B said:

I've been wondering the same thing. I purchased an X-T3 a couple of months ago and have the same issue. It doesn't feel normal to me.  I also have an X-T20 which does not do that.

I brought up this issue to amazon, and showed them this video, they offered a 10% refund... for a camera that costs around $1000 that is a lot, but not nearly enough to fix the problem by Fuji, as they would charge $200-$400 for the fix. 

p.s. amazon said that I'll be able to return the camera as defective at any time, should I decide that the problem is unbearable. 

Don't know if this helps but yeah, Amazon's 2 year guarantee seems to have worked for me. 

Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, Ned_Sayer said:

I brought up this issue to amazon, and showed them this video, they offered a 10% refund... for a camera that costs around $1000 that is a lot, but not nearly enough to fix the problem by Fuji, as they would charge $200-$400 for the fix. 

p.s. amazon said that I'll be able to return the camera as defective at any time, should I decide that the problem is unbearable. 

Don't know if this helps but yeah, Amazon's 2 year guarantee seems to have worked for me. 

you should return and replace from amazon , how long since you bought the camera ?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Similar Content

    • By widespace
      Hello
      I bought a new Fuji X-T3 and went to take some pictures, JPG + RAF.  I used two SIM cards (one as a backup).  When I got back home, I started uploading all of them to my computer (Mac).  I removed the main SIM card from the camera and plugged it into a multi/card reader, the same way I always do.  There were in total: RAF = 147 photos, and JPG = 159 photos.  I was able to upload: RAF = 75 photos (51%), and JPG = 117 photos (74%).  After those photos were uploaded, an error message appeared in the screen: THE FINDER CAN’T COMPLETE THE OPERATION BECAUSE SOME DATA IN (NAME OF THE NEXT PICTURE) CAN’T BE READ OR WRITTEN. ERROR CODE -36.  No more photos were uploaded, even when I tried several times.  I also tried doing the process one photo at a time, and also repeated the process with the second SIM card.  Same results.
      Thinking that the two SIM cards were corrupted or damaged at the same time (???), I then tried to format and take some more pictures with another SIM card and to upload them to the computer.  The same situation and exact message came up over.  I am able to see all the pictures (RAF & JPG) directly from the SIM cards connected to the Mac, I just can’t upload them to it.  My frustration is that 51% of the RAF, and 74% of the JPG photos were already uploaded using the same method, devices, computer, etc., without any problem, and then just stopped.
      What can I do or check for?  Is that something to do with the way the camera store the photos in the SIM card?  Again, it performed as expected PARTIALLY, and then stopped!
      Thank you for your advise.

    • By Kingsam
      So i have a friend in Hollywood FL thats about to return home on monday morning. This is my last chance to purchase an XT3 and join Fuji but it's out of stock everywhere. Does anyone know any local stores he could walk in and purchase? Shipping is obviously out of the question.
    • By Jvozenilek
      Eye sensor on my XT3 stopped working out of the blue. After narrowing down the cause, I found out that after I turn the camera off and back on the eye sensor is working for 2-15 seconds and switches between EVF and display as expected. After that, it stops working. I removed the sd card, tried different batteries, even changed the lens and also updated to the latest firmware as well as resetting the camera twice. After all of this, the eye sensor is still not working. Has anyone encountered something similar?
    • By advection_gaze
      Hello Everyone, nice to meet you all. It's my first time posting in Fuji  X Forum.
      Just wanted to say I moved from Sony full frame mirrorless system to Fuji X-T3 because I am mainly a video shooter, and XT-3 is an incredible system for me, and I am so happy with its codec and color (and lens), but it turns out that my XT-3 also shoots incredible still photos as well! 
      And so I have been shooting stills, and since I'm a video shooter first and foremost, I made a timelapse video that I would like to share with the fine people here.
      Where would be an appropriate place to upload a link to the youtube video of the timelapse on these forums? 
      The subject is landscape.
      Thanks, and I'm looking forward to checking out more awesome shots everyone has been taking with their Fujifilm cameras!
    • By chrisdennyphoto
      What could be causing this in my X-T3.  160ISO, 20 sec exposure, 16-80mm at 22 mm.  Attached is a crop.  Looks like red and green hot pixels.  My film sim is the std default as well.  All photos are raw and edited in lightroom.

  • Posts

    • Greetings @FoToEdge. May I ask if your PD Anchor Links cord would be the thinner V3 version or the thicker V4 where people deem them as thicker rendering it impossible to pass through the XT3 eyelets? I have the V4 and I'm unsure whether to consider pushing that inner metal ring found within the eyelets (which may pose the risk of scratching the side of the camera should you commit an error) OR to just buy circular lugs just like what @TerryB did on his Fuji Cam unit? Thank you.
    • I have the following problem with my x100V. When I set the exposure composition dial button to "C" I can use the front command dial to change my exposure. That works perfectly and much faster. But sometimes the camera automatically changes the exposure to the maximum (+5) and I can no longer control anything. I have to turn the camera on and off a few times and then everything works again. Carolus / The Netherlands
    • Hi, I've owned a XT3 for some time, mainly for stills - I've taken the occasional video but not really paid much attention to the settings. I started to take more videos now - and I've noticed that whilst using AutoISO, there is no display of the actual ISO that the XT3 is selecting. I would find this useful so I can tell if I should remove/reduce the ND filter. The only way around this would be to set manual ISO, and maybe use a variable ND for adjustment.Then I got an XT4 - and I've noticed that the XT4 does show the actual ISO. Just wondering if anyone knows if this is a 'new' feature on the XT4. Or was it possible to see on the XT3 and I've inadvertently disabled it. A friend has an XT2 which behaves like my XT3 - no specfic ISO displayed.
    • I'm having the same issue when I'm using the camera with a Godox flash light! Almost every 10-20 photos the issue occurs and the camera freezes completely, the indicator lamp turns into orange. And same here I have to literally take the battery out to resume the camera.  Look for a solution too. 
    • I got excited there for a review, but then I read the only one comment on the listing:  
×
×
  • Create New...