Jump to content

Easy way to turn flash on/off?


Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

Hi everyone,

Been using the X100V for a while now and I can't figure out how to set up easy access to be able to switch on or off the flash. I know I can do it from the Q menu but that as not really quick or convenient. Anyone has any suggestions?

Link to post
Share on other sites

  • 8 months later...

 FUJI: Why can't you allow for a "SOUND & FLASH" to be assigned as Fn programmable button???

This would be a good solution.

Quite incredible that the flash cannot be turned on/off with just a push of a button... on a PREMIUM camera...

Edited by alejon
When checked this shows to be misleading information
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Posts

    • Ha yes it is!  Are you using an X-T30 or just similar? Thanks.
    • Well hmm, on my camera that is how it works without (and with) large indicators turned on, which, is probably a good idea, since being able to see the scene is a good thing.
    • jerry, I think I understand after reading the post above by FX Admin ... the message warns me that, when CL / CH and ES or ES + MS are enabled, the camera will not focus on each shot thanks anyway
    • Hi all guys, a few months ago I sent this camera for repair because the r-dial command was broken (purchased in March and used 3 times), the assistance service took about 1 month and a half to repair. Yesterday after some time I used this camera again and ... same problem the command broke again 😭. Now I think I will no longer send her for assistance, I ask if anyone had the same problem as me and how they solved it or if they found a way to configure shutter speeds.
    • Were you trying to set the ISO above 6400? The display says you have the mechanical and electronic shutters both turned on, but if I am remembering correctly, to go beyond ISO 6400 on the older X-Ts, you can use only the mechanical shutter. On the newer models, that limit is raised to 12800, and may be higher on the X-T4 and  X-S10.
×
×
  • Create New...