Jump to content

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Similar Content

    • By Dimitrisot
      Hello there! I am a new buyer on Fujifilm. I own the X-S10 5 days. 
      I shoot compressed and uncompressed stills. 
      I have adjust setting for wired connection and set menu to USB CARD READER. 
      When i open the Fujifilm file on my PC i can see only JPGs and not my RAW FILES.  I use a Sandisk SDXC extreme pro 64GB, UHS - 1, U-3, V-30 memory card. 
      (I used a card reader too. I can view only jpgs too. See the foto below).
      Am i doing something wrong?
      The camera body is updated to 2.10.

    • By Raw confused
      Hello everyone. Hope anyone can guide me as what are the settings to AVOID in order not to be kicked out of RAW heaven?
      I find it confusing....
    • By widespace
      Hello
      I bought a new Fuji X-T3 and went to take some pictures, JPG + RAF.  I used two SIM cards (one as a backup).  When I got back home, I started uploading all of them to my computer (Mac).  I removed the main SIM card from the camera and plugged it into a multi/card reader, the same way I always do.  There were in total: RAF = 147 photos, and JPG = 159 photos.  I was able to upload: RAF = 75 photos (51%), and JPG = 117 photos (74%).  After those photos were uploaded, an error message appeared in the screen: THE FINDER CAN’T COMPLETE THE OPERATION BECAUSE SOME DATA IN (NAME OF THE NEXT PICTURE) CAN’T BE READ OR WRITTEN. ERROR CODE -36.  No more photos were uploaded, even when I tried several times.  I also tried doing the process one photo at a time, and also repeated the process with the second SIM card.  Same results.
      Thinking that the two SIM cards were corrupted or damaged at the same time (???), I then tried to format and take some more pictures with another SIM card and to upload them to the computer.  The same situation and exact message came up over.  I am able to see all the pictures (RAF & JPG) directly from the SIM cards connected to the Mac, I just can’t upload them to it.  My frustration is that 51% of the RAF, and 74% of the JPG photos were already uploaded using the same method, devices, computer, etc., without any problem, and then just stopped.
      What can I do or check for?  Is that something to do with the way the camera store the photos in the SIM card?  Again, it performed as expected PARTIALLY, and then stopped!
      Thank you for your advise.

    • By Alan Wallace
      PLEASE DISREGARD. FIXED WITH A REBOOT. Sorry I can't see how to cancel this post.
      I have to use Lightroom Classic for a course. I am importing RAF files into LR from my XT3. The problem is a current assignment requires me to adjust the WB in LR using the various settings. But the only options I can see are As shot, Auto, and Custom. The other 6 or so options like Cloudy are not displayed as an option. I read that if you are processing jpgs or TIFFS then only  As shot, Auto, and Custom are available in LR. I am wondering if the Fuji RAF file format is seen by LR in a similar manner to a TIFF or jpeg (even though it is a raw file). I am wondering if any other Fuji users have experienced this problem with LR classic (current release).
    • By _visualstories
      I need help, i dedided to purchase a x-e2 as a starting camera, as i fiddle and learn it, it seems that i noticed something. whenever i take a video, this purple tint shows up and its affecting the video quality. it shows as well whenever i press the scroll button to focus, but then i took a photo its non existent. it only affects video. 😔 

  • Posts

    • I must have activated the wrong setting because now when I switch to the OVF the white windows stays for a second and then completely disappears. Any idea how to get it back? Thank you all so much. 🙂
    • No thunder stolen. If you read to the end of my article you'll see (in the section "Resources") I have a link for Simon Weir's site. I also have two other links on there with various IR tests. My article is only Fuji-centric because that is my system of choice though I've done a ton of IR work with Sony FF as well. I consider the sites for which I provide links to be complementary and I wish there were more sites out there evaluating for infrared. Although I test for infrared quite thoroughly I can only afford so many lenses. The eight Fuji mount lenses shown in my article I bought myself. In fact, same with the Sony and Micro 4/3 with the exception of the two Sony APS-C zooms that were rented. Also when I get new lenses, I'll update the article on my blog. I can't update the PetaPixel one as they just republished what was on my blog at the time. I have recently shot with the Voigtlander Nokton 35mm f1.2 Fuji-X and 7Artisans 35mm f0.95 Fuji-X. After trying 2 samples of the Voigtlander I returned them both but mainly for their strange and unacceptable (for my work) performance with resolution. Regarding IR, the Voiglander is free of hotspots from 1.2 through about f3.5. I'm impressed with the 7Artisans overall but it only works for IR at wider apertures (f0.95 through about f2.8.) Then again that's why you buy an f/0.95 lens. Thanks for the feedback. Happy shooting! Joel
    • Yes I don’t blame you. I’ll always have some Fujifilm gear. But if they don’t upgrade their gear in the next 3 months I’m going to go back to Canon for a lot of my work. I really love Fujifilm for all the right reasons but it’s faults are getting in the way of my work at this point.
    • You're welcome. I still use my X-Pro2 for personal work every now and then, but I replaced the X-H1 (and the rest of the Fuji-kit) with a Z7II-based kit and I'm very satisfied with that move.
    • That’s a lot of great info. I’m gonna explore those options. I don’t really wanna get an XT4 at this point. (Come on X-H2!) Thanks!
×
×
  • Create New...