Jump to content
Sign in to follow this  
loforweb

Fuji XT-2 Raw : worm effect when photographing small leaves and flowers

Recommended Posts

Hi all,

Spring came out of nowhere 3 weeks ago, bringing with it small and tender leaves and flowers. I got photography fever… Then I got worms when editing my Fuji X-T2 raw files with Lightroom...

 

Here is my journey.

 

https://blog.laurencebichon.com/en/fuji-xt2-raw-artifacts-and-worms

 

Please let me know your own journey. What do you think ?

 

Enjoy spring shooting !

Laurence

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

Spring came out of nowhere 3 weeks ago, bringing with it small and tender leaves and flowers. I got photography fever… Then I got worms when editing my Fuji X-T2 raw files with Lightroom...

 

Here is my journey.

 

https://blog.laurencebichon.com/en/fuji-xt2-raw-artifacts-and-worms

 

Please let me know your own journey. What do you think ?

I settled down with Irident X-transformer with these settings:

RAW process : more detailed

sharpening:none

Luminance noise reduction: Low

Color noise reduction : medium

Dng baseline : adobe default

Apply all corrections to the image. (all checked)

All the turn off lightroom checkboxes checked.

 

as for sharpening and further noise reduction I use NeatImage ( a Photoshop add-on)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

Spring came out of nowhere 3 weeks ago, bringing with it small and tender leaves and flowers. I got photography fever… Then I got worms when editing my Fuji X-T2 raw files with Lightroom...

 

Here is my journey.

 

https://blog.laurencebichon.com/en/fuji-xt2-raw-artifacts-and-worms

 

Please let me know your own journey. What do you think ?

 

Enjoy spring shooting !

Laurence

 

Capture One is the best overall solution. Seems you're figuring that out. Dump Adobe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

your post intrigued me because of the use of the word "worms" in that it described exactly what I saw when I took some images of some archways at a local mosque. The archways are white plaster, nothing more. But when I got the images home, at 100% in LR the images seemed to consist of, well, little worms. I tried to clear it up and submit an image to a stock agency and it was rejected for artifacts. That never happens to me. Ever. So, am I suffering from the Fuji v Adobe issue. 

 

I wish I could upload an image to show you but I'm not at home right now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...