Jump to content
Sign in to follow this  
jpimages

Xpro2 & Tethering

Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

I have been searching all over and am nearly exhausted ... you too?

I currently use my xp2 with the fuji app via wifi direct to my iPad air.

Works great, can do all the normal things, browse camera and remotely operate.

I like to remote my camera and still be able to review the gallery of images I take but ....

I long to tether to my laptop and use LR. I don't care if I use the wireless connection/eyefi or a cable. Doesn't matter.

BUT I still haven't found an article or a video on how to accomplish this simple task.

You all njwo how easy it was with a Nikon/Cannon so ... 

 

Anybody here have a simple solution that doesn't involve any third party work arounds?

 

Thanks in advance,

 

PJ

Share this post


Link to post
Share on other sites

First and foremost ensure you have the most up to date firmware. You can configure Lightroom to “watch” a folder and automatically import anything from it. If you download the free Fujifilm XAcquire tethering software, you can tether into Lightroom. Or you browse Lightroom’s add on(?) manager and find the fujifilm tethering plugin. That’s a solid $80 for the pro version though

Edited by nathan.mardin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By rosserx
      Injured Loggerhead sea turtle being rescued in Jupiter, Florida.

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content.
    • By Marco34
      Hi , 
      i have a problem with my Xpro2 with 35mm f 1.4 .... 
      I notice a loss of sharpness and i don't know if the camera can't focus because  the viewfinder says it is in focus 
      i  attach 2 photos , one with Xpro 2 and another with H1 ,  to let you understand the problem... here it was  f4  iso 2500 
      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. shutter 100
    • By Landberg
      I have just returned home after spending three days in a monastery with two monks. Here is a first draft. What do you think? The plan is returning there over time and trying to find something deeper to tell.
       
      X-Pro2
      23/2
       
      https://www.instagram.com/landberg/
       

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. /applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://c1.staticflickr.com/5/4800/40043852164_3c4bba636a_b.jpg&key=f5e5c0533f74543ea034d2f2a446fe59192a5cc213d1803d240e0a10f293bc01">  

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. /applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://c1.staticflickr.com/5/4786/40043847454_908ab90262_b.jpg&key=5a08f93d180c6b4ebe4750987eb57b7b5dcb62b5619084a78f2e954170f9f53f">  

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. /applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://c1.staticflickr.com/5/4781/25882957947_11845245b7_b.jpg&key=d17848243b25e745d79f6a3295681c9b465da3f1936f6cc9f41b83fcd6eec3b8">  

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. /applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://c1.staticflickr.com/5/4775/25882951547_2a1d7c8d0e_b.jpg&key=3a61e2e86514db77e7bf665601250c49a717612e652ae51313a5a84dd1263c3c">  

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. /applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://c1.staticflickr.com/5/4771/40043848454_bb4e53db24_b.jpg&key=b7d365de7d08777b418f612222014b4aa61050441f569880e0aa32231e1ecd25">  

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. /applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://c1.staticflickr.com/5/4779/40043851334_4d20bae70c_b.jpg&key=96f6aa147296c351227c56a058c332c14aa607b0133abab93362e06f300b4c05">  

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. /applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://c1.staticflickr.com/5/4781/40043850624_c54731a605_b.jpg&key=1069370a0eea7507b9ef4191c9d1f2e82baff57ba39bacc9df602feee5eef4e0">  

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. /applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://c1.staticflickr.com/5/4776/40043849594_305a7c24a7_b.jpg&key=b79df59a96c2682cda9c3b990f463a0394f5184eb6ba89ec634aba1a4c909f1b">  

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. /applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://c1.staticflickr.com/5/4775/40043846504_a9609dd13e_b.jpg&key=67faa097b406a890a6896b0221e5c523497263cc2c2f4ae5170b17726cc70f9a">
    • By FujiJW
      Hello,
       
      I am having some trouble with my ERF function on my XPRO 2. It really started after I implemented the 4.00 update so I'm wondering if that has caused it. Since then I have done the 4.01 update and the problem still persists.
       
      After doing a lot of google searches (and forum searches) I found that most people this happened to solved it by setting the AF to "Single Point," so I did the same and the ERF still does NOT function.
       
      Just to be clear the front switch DOES toggle between OVF and EVF with no problem, when I push the switch to the left (toward the lens) the ERF no longer does anything.
       
      I tried to reset everything via the Menu and that did no help either. 
       
      Are there any other settings I should know about to get the ERF to pop up in the corner, or that would keep it from functioning? Or is there a way to factory reset (resetting firmware as well) utilizing more than the options in the menu?
       
       
      Hope someone else out there can help!
       
      Thanks,
       
      Jacob
    • By Cyril2016
      Hi, 
      Fuji has just announced its new Firmware update for X-Pro2 (ver.4.00).
      Few months ago I had a conversation with a Fuji Guy during a Tradeshow and he told me that the coming firmware update on Xpro 2 might affect compatibility with the Godox AD 200 HSS and TTL functions.
      Does someone who own an AD200 had the opportunity to test it with today XPro2 firmware update?
      I plan to buy an AD200 in the coming days and would like to be sure it will correctly work with the new Xpro2 firmware
      Thanks
      Cyril
  • Posts

×
×
  • Create New...