Jump to content

External Field Monitor FEELWORLD 7" FW760 and the X-Pro2


Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

Hello,

 
I just got a FEELWORLD 7" IPS 4K HDMI Full HD 1920x1200 On-Camera Monitor FW760 to use with my Fuji X-Pro2
 
After trying to make it work and also try to find some info online for more than 2 hours, I’m now starting to become really frustrated by this thing so I do believe it is wiser and the right time to ask online.
 
The external monitor is connected to my camera by a HDMI cable (Normal from the screen to micro on the Fuji X-Pro2 port). When I use the play back function to see my images recorded on the SD card, they are showing on the big external monitor and all controls from the camera seems to work well (zoom in and out, moving to next image,…) but the trouble is when I want to use the external monitor on Live View… Then, blue screen with the HDMI mention on the top right and a permanent “No Signal” message centred on the screen.
 
I’m not interested in making videos but as I was trying to make this screen working, I tried a video and same thing… Showing up on the external screen when playing back but not while recording on live view.
 
As it works very well (awesome colours and very sharp view) on play back mode, I guess the cable connection is good and I must miss some setting(s) to be changed on the camera itself. I checked everything on the camera menus but can’t find what’s wrong.
 
Any help would be greatly appreciated
 
Thank you

post-18556-0-76188300-1495556880_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

Perhaps Fuji never intended the camera to work that way.

I have an XPRO2 as well and have been hoping to read how to set up an external monitor also.

 

 

And you are perfectly right... That's the problem indeed. I've found the answer somewhere else :(

Actually none of the X Series cameras are allowing the use of an external monitor on live view. Let's hope it could be added at some point with a firmware update (if possible, I don't know about that).

 

For now, the external monitor can only be used when playing back still images or videos. That's already great while shooting landscapes as possible to check images on location with a big screen and to be sure everything is looking good before leaving the place but still, I would have really enjoyed to also have the live view possibility.

 

Crossing the fingers it will become available soon ;-)

Link to post
Share on other sites

What about the Thethered Shooting plug in for Lightroom, have you tried that?

I have the wireless Fiji app on my smartphone and on a 7 ich tablet. Have yet to try it though so I can't personally comment on its utility. The posting I've seen about the app suggest that it's not 100% ready for prime tine.

 

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Tapatalk

Link to post
Share on other sites

What about the Thethered Shooting plug in for Lightroom, have you tried that?

 

 

Nope, not yet. Not using much Lightroom to be honest. Old fashion and doing most of my work with Photoshop. But anyway, I think it could be nice to work on the studio but not helping me when shooting outdoors or on location .

 

 

I have the wireless Fiji app on my smartphone and on a 7 ich tablet. Have yet to try it though so I can't personally comment on its utility. The posting I've seen about the app suggest that it's not 100% ready for prime tine.

 

I have it too and to me it seems to work well. Only thing is, on the iPad, it works only in portrait mode so already better than the back LCD but still not showing a huge display. Would be nice to have it working on landscape mode.

 

Other trouble is when I'm shooting macro make-up... To do that, I'm using the Samyang 100mm which is an awesome lens but manual so this is probably where the external LCD would have been the most helpful as it has the focus peeking too. To be able to focus on the eye of the model while standing 30-35cm from her face. This is not the only reason why I got this LCD screen at first but probably the most practical one... At least, what I was thinking ;-)

Link to post
Share on other sites

Advertisement (gone after registration)

Hello,

 

I just got a FEELWORLD 7" IPS 4K HDMI Full HD 1920x1200 On-Camera Monitor FW760 to use with my Fuji X-Pro2

 

After trying to make it work and also try to find some info online for more than 2 hours, I’m now starting to become really frustrated by this thing so I do believe it is wiser and the right time to ask online.

 

The external monitor is connected to my camera by a HDMI cable (Normal from the screen to micro on the Fuji X-Pro2 port). When I use the play back function to see my images recorded on the SD card, they are showing on the big external monitor and all controls from the camera seems to work well (zoom in and out, moving to next image,…) but the trouble is when I want to use the external monitor on Live View… Then, blue screen with the HDMI mention on the top right and a permanent “No Signal” message centred on the screen.

 

I’m not interested in making videos but as I was trying to make this screen working, I tried a video and same thing… Showing up on the external screen when playing back but not while recording on live view.

 

As it works very well (awesome colours and very sharp view) on play back mode, I guess the cable connection is good and I must miss some setting(s) to be changed on the camera itself. I checked everything on the camera menus but can’t find what’s wrong.

 

Any help would be greatly appreciated

 

Thank you

Hello,

 

I just got a FEELWORLD 7" IPS 4K HDMI Full HD 1920x1200 On-Camera Monitor FW760 to use with my Fuji X-Pro2

 

After trying to make it work and also try to find some info online for more than 2 hours, I’m now starting to become really frustrated by this thing so I do believe it is wiser and the right time to ask online.

 

The external monitor is connected to my camera by a HDMI cable (Normal from the screen to micro on the Fuji X-Pro2 port). When I use the play back function to see my images recorded on the SD card, they are showing on the big external monitor and all controls from the camera seems to work well (zoom in and out, moving to next image,…) but the trouble is when I want to use the external monitor on Live View… Then, blue screen with the HDMI mention on the top right and a permanent “No Signal” message centred on the screen

 

Thank you

X-pro2 does NOT support external screen for live view. The HDMI port is for playback only. If you want to use external screen for live view, you need X-T2. Tested and it works for both stills and video.

Link to post
Share on other sites

And you are perfectly right... That's the problem indeed. I've found the answer somewhere else :(

Actually none of the X Series cameras are allowing the use of an external monitor on live view. Let's hope it could be added at some point with a firmware update (if possible, I don't know about that).

 

 

You are wrong. X-T2 DOES support using external screen for live view.

Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...