Jump to content

Weather resistance modify


Recommended Posts

Hey guys I just have an idea in my head, I wonder if we could modify a normal lens to a weather resistance lens. I’m thinking about using some kind of super hydrophobic coating around the moving part as the barrel. For the focus ring use the heat shrink plastic to make a water tight cover around the crack between the ring and the lens’s body. If any body have experience about weather resistance modify already, please share the experience. I’m appreciate all the comments.

Link to post
Share on other sites

Wouldn't that heat shrink tubing mean that you would no longer be able to move the ring? How would you add the necessary o ring to seal the mount? How would you test it without risking it? 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

  • Posts

    • @PaulaT Thank you for pointing out the need for max contact between camera shoe and flash. I’ve had the same problem, I tried your fix and hey presto, XT-2 now communicating fully with the flash. 
    • Same experience,  since the upgrade of FUJIFILM X Webcam 2 app it consumes memory and then crashes. I used it with Xt3 for years and was stable enough but after recent upgrades it is unreliable and lasts up to 10-15 min, then memory footprint of the com.fujifilm.xwebcam.CameraExtension process blows up to 10GB or more GB and freezes. It is terrible experience given that many of us have our worflow already set in stone and now we need to look for new solution.  cheers
    • Hello, after installing firmware 7.0, the electronic shutter with the flash does not work poperly (a half of a frame is black for shutter speed above 250ms, Elinchrom Skyport transmitter for Fujifilm). TTL and HSS don't work either. After a factory reset and restoring the configuration from a backup, the TTL option completely disappeared from the camera flash menu settings. After removing the battery and putting it back in the camrea, the TTL option is back, but does not work. It looks like the camera is not communicating with the transmitter. Does anyone have a similar experience?
    • open thread...

      Welcome, dear visitor! As registered member you'd see an image here…

      Simply register for free here – We are always happy to welcome new members!

      This is either an Appalachian Cottontail (Sylvilagus obscurus) or an Eastern Cottontail (Sylvilagus floridanus).
    • Hello out there, had anyone have the issue where the shutter speed switches back and forth. It charges rapidly up or down, it does not matter which speed I set it on. Unless the settings are on Auto, B or T, it does not cause this issue. I've updated the firmware, reseting, removed the lens. This is the video of the issue. https://youtu.be/_lYjXbEPCj4
×
×
  • Create New...