Jump to content

3 Weeks in Australia (Photos + Video)


joto

Recommended Posts

Hello everybody.

 

This is my first post on this forum after being a quiet reader for some time.

 

I am a fairly new Fuji-X Shooter from Germany. Before Fuji i used a Canon 7D for a couple of years and a Sony a7II after that for about one year. I switched to Fuji with the new X-T2 mainly because of lens selection, colors from the x-trans sensor, manual buttons availability and price policy of Fuji.

 

Recently i spent about 3 weeks on a roadtrip in Australia with my girlfriend. The first vacation where i put the X-T2 to real use.

Besides taking a lot of photos, i really wanted to test out the video capabilities. So i shot a lot of 4K footage.

 

 

You can find some of the photos on my 500px page

https://500px.com/johannes-toenne/galleries/australia-november-2016

 

and i published my video on Vimeo

 

 

I still have to get to know this camera more, but so far i am very impressed and happy with switching to Fuji.

 

 

Let me know what you think and feel free to ask any questions if you have some.

 

 

Johannes

Link to post
Share on other sites

Great stuff, I really enjoyed watching the video and looking at the 500px. A few questions if you don't mind?

1) what lenses did you use?

2) did you do much editing to the video beyond combining segments?

3) how did you execute the panning? Any special gear beyond a tripod?

4) did you shoot in 4K, 1080p etc?

5) do you notice any stuttering or distortion when viewed locally? I was streaming on to an Apple TV (looks great on the big screen!) and noticed a few flickers etc but thought it was probably wifi vs camera?

 

Sorry to ask so many questions but the idea of shooting a bit of video really fascinates me and would be one of the main reasons to upgrade my XT1.

Link to post
Share on other sites

Glad you like it.

 

1.

I used the XF 16mm 1.4, the 18-55 2.8-4 and the 55-200 3.5-4.8

 

2.

I guess you mean to ask if i did a lot of color-grading. There wasn't much grading. It shot with Astia Soft Simulation mode, so colours were already pretty vibrant. I did some minor white balance correction and some lifting of the shadows but not a lot. Besides that i did a lot of post stabilizing on the shots without panning. In most locations i did not have that much time so i shot a lot of it handheld. I stabilized most of those shots in Adobe Premiere Pro CC 2017.

 

3.

I used a Manfrotto MVH502AH fluid head for those. Again, because i did not have that much time to always set this up, there are only a few panning shots. In addition tripod legs (Sirui N-2204X) are not really ideal for such a big head and video use.

 

4.

I shot everything in 4K except the second ocean shot, which i did in 50fps 1080p to get slowmotion. I knew i had to do post stabilization and wanted to have the possibility to crop the image in post.

 

5.

I did not notice any stuttering. I watched the video on my tv from a USB-Stick and it ran flawlessly. I hope what you experienced was because of streaming quality.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

  • Posts

    • That seemed to do the trick.  Any idea why that was the fix? I think some of the issues on most of these may be tied to the matching Jpeg being an Acros film simulation.  That still seems to be confusing ON1 as the colors occasionally is messed up unless I set the Jpeg and Raw to be treated separately.  Perhaps its a coincidence . 
    • Hmmm. Thanks for getting back. Next thing to try.  Quit ON1 Create a temp folder Use Finder (on Mac) or Explorer (Windows) to copy the image files that have the problem, to the temp folder Start ON1 and browse the copied files IF they wok, then from inside ON1, drag them to their original location and when prompted, select Replace Report back!
    • Hello evryone. Just this i ask my self last 48 hours. For example: my question are? Tracking are think tò use for muve subject. Ok But when i shot my be at 360 shutter Speed i see face subject focus and other in muvment. I m sure if i shot in AFS or AFC the picture Will be more Better. Zona or point Notting change to much. So when i Need use tracking?  I have think the Only situation can use Is when you not can muve the camera. Or when you want take a picture of a background and subject muve.  Becouse if i shot in AFS or AFC the photo look Better ...  What you think about? Thank you
    • Ok great. I’ll try the built in flash to ensure I’m on the right path then look to invest in an external flash.  I’ve heard about Godox so I’ll do some further research.  
    • Some images that have both a blank preview and also blank on edit had an on1 file but deleting it made no difference on some, on others the preview was still blank but a blurry image did appear when in edit mode.  Other blank ones had no corresponding file. I did notice in ON1 the "bad" files had partially blank EXIF info.  Also I would swear which are blank changes at times.  
×
×
  • Create New...