Jump to content
pcmofo

X-T2 + Cactus HSS

Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

Has anyone had luck with the X-T2 working above 1/250th with the new Cactus V6 triggers and Cactus v60 flashes? I had it working with my X-T1 but as soon as I long-press for the "Forced HSS" the flash doesn't fire. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK so I did more testing as I have both the X-T1 and X-T2 currently. I can place the Cactus V6II trigger on the X-T1, long press the scroll wheel and it enters "Forced HSS" and it works with the Cactus V60 flashes with no issues at very high shutter speeds. The X-T2 does not work at any speed if I use "Forced HSS" mode on the trigger. 

 

Crossing my fingers and hoping for a firmware update to support the new Fuji HSS/TTL, I'm guessing after Fuji releases the updated HSS/TTL support for the X-T1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Advertisement (gone after registration)

Thanks for the link looks like they updated their info and the answer is NO

/uploads/emoticons/default_sad.png"> 

 

Camera(s) tested that does not support high-speed sync modes on the Cactus V6 II:

  1. - Fujifilm X-E2 (Updated: July 18, 2016)
  1. - Fujifilm X100T (Updated: September 7, 2016)
  1. - Fujifilm X-T2 (Updated: September 9, 2016)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe it would be worth while to inquire with Cactus to ask if they plan on implementing via Firmware the ability to do HSS on the XT2.  Others (like me) would be interested to hear what you learn as it is a product I have on my wish list.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe it would be worth while to inquire with Cactus to ask if they plan on implementing via Firmware the ability to do HSS on the XT2.  Others (like me) would be interested to hear what you learn as it is a product I have on my wish list.

Thanks

I asked them (via Twitter) let's hope they respond. Half the reason I bought Cactus is because it works with Fuji and so many other brands and they actually push out firmware updates! I can only assume they need to analyze the new TTL modes on the X-T2 and then hopefully have an update. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I must be doing something wrong then because for the life of me I cannot get HSS to work with my cactus V6II and RF60!

HSS works for me (X-T2+V6II+RF60), have you updated firmware on both the V6II and the RF60?

Share this post


Link to post
Share on other sites

will this trigger work with profoto B1 or B2? Does the HSS work as well?

Very interesting question. Hope to hear an answer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Search your manual for "PRE-AF" option. If ON camera should focus without pressing release botton.
    • Thanks, Willtoride. It's beginning to make sense to me now. I guess I was really stressing the CPU.
    • Just got the new X-S10. I don't think you have a forum for the X-s10 yet. Hopefully this is the right place to post. I'm confused about how autofocus works. I'm sure it is similar on all X models. Before I bought, I watched tons of videos on youtube about the X-S10 and when they tested the autofocus, they would walk away or towards the camera so you could see the focus adjust. Now that I got the camera, I'm baffled. (1) AutoFocus doesn't seem to happen automatically but you have t
    • I have only been able to get the XWebcam and XWebcam2 to work on my Macbook Pro )mid 2012, Catalina) with QuickTime Player Capture video without controls of the XWebcam software and with XWebcam/XWebcam2.  I have been able to get it to work with Zoom only. Not FaceTime, not Skype, not Google Meeting. My old Logitech Webcam work with everything also.
    • 4k 60fps 400Mbps means you're using the H265 codec. It's very cpu/gpu intensive. My 2016 MBP struggles to play H265 smoothly but my main editing machine plays them back fine, so this could be the issue you're seeing. Try H264, which will limit you to 200Mbps or maybe create proxies.
×
×
  • Create New...