Jump to content

Recommended Posts

Is there a way to achieve continuous AF using the AF-L (AE-L button) focus on the XPro2?

 

I know of the ghetto way to get back button focus to work (Manual focus mode, using the AF-L (AE-L) button to activate the AF system) but can't find a way to get continuous focus (or zone focus with multiple points) to work.

 

If it's NOT possible, does anyone have any idea of the best way to suggest/request features to Fuji? I've tweeted at them, but never get a reply.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the shooting menu, look for INSTANT AF SETTING and set it to AF-C. The "ghetto way" is what Fuji call "Instanf AF". (I'm just a prospective Pro2 buyer, waiting for some of the bugs to get sorted out, but I've RTFMed.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the shooting menu, look for INSTANT AF SETTING and set it to AF-C. The "ghetto way" is what Fuji call "Instanf AF". (I'm just a prospective Pro2 buyer, waiting for some of the bugs to get sorted out, but I've RTFMed.)

 

That helps a bit, but it doesn't allow the use of zone mode, and it still doesn't really seem to work as well as using the AF on the shutter button. Purely anecdotal, but it seems slower and less accurate, almost as if it's not using the PDAF system, and is only activating contrast points. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Similar Content

    • By Marco34
      Hi , 
      i have a problem with my Xpro2 with 35mm f 1.4 .... 
      I notice a loss of sharpness and i don't know if the camera can't focus because  the viewfinder says it is in focus 
      i  attach 2 photos , one with Xpro 2 and another with H1 ,  to let you understand the problem... here it was  f4  iso 2500 
      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. shutter 100
    • By Landberg
      I have just returned home after spending three days in a monastery with two monks. Here is a first draft. What do you think? The plan is returning there over time and trying to find something deeper to tell.
       
      X-Pro2
      23/2
       
      https://www.instagram.com/landberg/
       

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. /applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://c1.staticflickr.com/5/4800/40043852164_3c4bba636a_b.jpg&key=f5e5c0533f74543ea034d2f2a446fe59192a5cc213d1803d240e0a10f293bc01">  

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. /applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://c1.staticflickr.com/5/4786/40043847454_908ab90262_b.jpg&key=5a08f93d180c6b4ebe4750987eb57b7b5dcb62b5619084a78f2e954170f9f53f">  

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. /applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://c1.staticflickr.com/5/4781/25882957947_11845245b7_b.jpg&key=d17848243b25e745d79f6a3295681c9b465da3f1936f6cc9f41b83fcd6eec3b8">  

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. /applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://c1.staticflickr.com/5/4775/25882951547_2a1d7c8d0e_b.jpg&key=3a61e2e86514db77e7bf665601250c49a717612e652ae51313a5a84dd1263c3c">  

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. /applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://c1.staticflickr.com/5/4771/40043848454_bb4e53db24_b.jpg&key=b7d365de7d08777b418f612222014b4aa61050441f569880e0aa32231e1ecd25">  

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. /applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://c1.staticflickr.com/5/4779/40043851334_4d20bae70c_b.jpg&key=96f6aa147296c351227c56a058c332c14aa607b0133abab93362e06f300b4c05">  

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. /applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://c1.staticflickr.com/5/4781/40043850624_c54731a605_b.jpg&key=1069370a0eea7507b9ef4191c9d1f2e82baff57ba39bacc9df602feee5eef4e0">  

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. /applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://c1.staticflickr.com/5/4776/40043849594_305a7c24a7_b.jpg&key=b79df59a96c2682cda9c3b990f463a0394f5184eb6ba89ec634aba1a4c909f1b">  

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. /applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://c1.staticflickr.com/5/4775/40043846504_a9609dd13e_b.jpg&key=67faa097b406a890a6896b0221e5c523497263cc2c2f4ae5170b17726cc70f9a">
    • By jpimages
      I have been searching all over and am nearly exhausted ... you too?
      I currently use my xp2 with the fuji app via wifi direct to my iPad air.
      Works great, can do all the normal things, browse camera and remotely operate.
      I like to remote my camera and still be able to review the gallery of images I take but ....
      I long to tether to my laptop and use LR. I don't care if I use the wireless connection/eyefi or a cable. Doesn't matter.
      BUT I still haven't found an article or a video on how to accomplish this simple task.
      You all njwo how easy it was with a Nikon/Cannon so ... 
       
      Anybody here have a simple solution that doesn't involve any third party work arounds?
       
      Thanks in advance,
       
      PJ
    • By FujiJW
      Hello,
       
      I am having some trouble with my ERF function on my XPRO 2. It really started after I implemented the 4.00 update so I'm wondering if that has caused it. Since then I have done the 4.01 update and the problem still persists.
       
      After doing a lot of google searches (and forum searches) I found that most people this happened to solved it by setting the AF to "Single Point," so I did the same and the ERF still does NOT function.
       
      Just to be clear the front switch DOES toggle between OVF and EVF with no problem, when I push the switch to the left (toward the lens) the ERF no longer does anything.
       
      I tried to reset everything via the Menu and that did no help either. 
       
      Are there any other settings I should know about to get the ERF to pop up in the corner, or that would keep it from functioning? Or is there a way to factory reset (resetting firmware as well) utilizing more than the options in the menu?
       
       
      Hope someone else out there can help!
       
      Thanks,
       
      Jacob
    • By Cyril2016
      Hi, 
      Fuji has just announced its new Firmware update for X-Pro2 (ver.4.00).
      Few months ago I had a conversation with a Fuji Guy during a Tradeshow and he told me that the coming firmware update on Xpro 2 might affect compatibility with the Godox AD 200 HSS and TTL functions.
      Does someone who own an AD200 had the opportunity to test it with today XPro2 firmware update?
      I plan to buy an AD200 in the coming days and would like to be sure it will correctly work with the new Xpro2 firmware
      Thanks
      Cyril
×
×
  • Create New...