Jump to content

Aperture control ‘stuck’ to rear command dial


Recommended Posts

Hi guys. I wonder if someone can help. 
 

I’m relatively new the FF world and have an XH2s. 
 

In one of of my custom video settings I’ve somehow ‘locked’ the aperture control to the rear command wheel, and can’t change it back to the control on the lens. It shows on the screen with the little semi-circle to indicate that the rear dial is ‘assigned’ to aperture control, but I can’t turn it off! 
 

Please help!!

 

Alex

Link to post
Share on other sites

I believe the command dial settings are universal for all shooting modes on the PASM dial including C1-C7.

They can be changed in Spanner-Button/Dial Settings-Command Dial Settings menu option.

Note - Having aperture set to command wheel should not stop the Lens aperture ring updating the aperture value. The lens ring will override the command wheel.

Link to post
Share on other sites

6 minutes ago, Abevideo said:

It didn’t let me use the ring for some reason. It was only on custom 2, all the others were normal. I ended up just resetting that custom to base settings and restarting 🤷🏻

Weird glitch, glad its resolved. 

Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...