Jump to content

Shooting 4K video but getting banding on mobile phone screen whilst shooting


Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

Anyone have a solution to my problem.  I was shooting 4K today with my XT3 and the shots with a mobile phone screen in it had dark bands crossing the phone screen.  I realise it would be down to frequency but does anyone know of what settings to put into the camera to counteract this issue. 

My frame rate was 29.97fps  H.265 (HEVC)/H.264.  My ISO setting was 400 and it was a sunny day.

Thanks in advance

Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Then you would have to know at what frequency the display runs from the mobile phone. Modern mobile phones have significantly higher frequencies than 60Hz and are able to generate variable frequencies, depending on the application. Then there is the problem with polarization. If you can adjust the shutter speed on the camera directly, you should choose a synchronous shutter speed.

As an alternative, you can use another mobile phone model. With my Samsung Galaxy S10+ DUOs, I don't have these problems with the Fujifilm X-A1.

Edited by cpX
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...