Jump to content

AF-C turned on but it doesn't tracking the focused object when moving


Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

Hi,

I own a XT-3 for a month. Until yesterday, all the AF modes are still working perfectly. Then suddenly, today I find that when I change the AF mode to AF-C, it works just like the AF-S mode, I'm able to focus with the shoot button, able to touch to focus in the screen, but if I hold the shutter button, there is no tracking of moving object anymore.

It looks just like AF-S.

How could I do it wrong? Or this is a hardware/software issue?

 

Link to post
Share on other sites

Try making sure that you are in zone or wide mode. Also try turning off eye detect (although I think it should work with that on). By the way, it is possible to set the joystick so that when you press it and rotate the rear dial it will go through all the focus area options. menu > AF Mode > all. If you manage to get the tracking back don't forget that there are various tracking options for different scenarios. Otherwise I don't know what is wrong.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...