Jump to content

Xs10 water damage and sensor gone


Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

I am a beginner but i just drop xs10 into river about 2 sec. Then its dead and i check at sensor I don’t know what this mean sensor stuck or it gone. I put its in rice 2 days for now can turn it on but it have sound like something stuck inside what can i do for now still can’t take any photos with no sensor

thank you so much

E3F1DE0A-6649-4C5F-B9C4-FC66921E6500.jpeg

Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

You may not like the answer, but I would start to look for another body. You can send it to Fujifilm for an estimation but water damage, specially the dirty water of a river, usually means the end for a body.

Link to post
Share on other sites

Agree with BCE except sending it to Fuji.  Most likely the sensor is water damaged, and the motherboard is fried.  I fried my XT2 in salt water.  This happened in 2018 and Fuji wanted like $600US to repair.  I wasn't that in love with it and besides there will be corrosion inside the crevasses and buttons etc.

Look for another body.  and I have to ask what happened to the lens?  

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...