Jump to content

FUJI X-T3 Trigger/Shutter Issue - Need Help!


bimmeracer
 Share

Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

To start, I own 2 XT3’s which I pre-ordered, so I have owned both cameras for three years, and I am very familiar and comfortable with the system.

A few months ago, I started to have issues with the trigger sensitivity with one of my XT3’s. It used to be snappy and responsive, but now it works intermittently. When I half-press the shutter to focus, it will sometimes work, and when it does, it will stop focusing(lose connecting within a second). When I use back button focus, it helps, but the trigger is still inconsistent even when fully pressed, so I stopped using it for photography.
Over the past few months, I've tried using many different settings and cleaning it with compressed air and contact cleaner, but neither resulted in any improvement.

Has anyone else had this issue? If so, how did you resolve it?
Do I need to replace the top plate assembly?

Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Did the X-T3 got wet at anytime? The WR seals around the shutter release button and on/off switch of the X-T3 appear to be more vulnerable than those in the X-T2 and X-H1. It could be moisture building up on the contacts. Something that compressed air won’t solve. Perhaps have it serviced? I doubt that you’ll need a new top plate.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...