Jump to content

How to suggest firmware update to fuji for 180 degree autorotate of LCD


jw432
 Share

Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

With the rise of the mushrooms this summer, I've been taking a lot of macro mushroom shots.  To do this I have been mounting my camera inverted on my tripod (upside down and under) to get the camera really close to the ground.  This works well for shot composition but the LCD does not rotate 180 so I have to use it upside down.  I have AUTOROTATE turned on and noticed that it only rotates between landscape and portrait mode (90 degrees).  Ideally the LCD (view and menus) would rotate 180 degrees so that when my camera is upside down I can still easily tip out the LCD and view it from above.  Is this just a firmware adjustment? 

How can I get this suggestion in front of fuji?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Posts

    • I've tried a number of lens hoods, but they all have the disadvantage of not being able to fit the lens cap when not in use. This one is specifically designed to take the standard lens cap and even has a soft rubber ring to ensure a snug fit. Very nicely made in anodised aluminium. https://www.ebay.co.uk/itm/252370651839?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649 (not connected to seller)
    • Firmware 2.10. Newly formatted sd card. And yes, I've taken a few shots. Menu Set up - Save Data Set-Up - Select Folder - "Create New Folder" is grayed out. So I cannot create a new folder. I'd like to create folders so I can store images by date. Any thoughts on how I can fix this?
    • If I put my X-S10 on a table (or any other stable surface), focus on subject and set an exposure the will require more than 1 second of exposure (doesn't matter how many, just make sure that the desired exposure will be more than 1 second), set a timer for 2 seconds and take a shot and the IBIS is set to mode 2 (Shooting only), the shot comes out completely blurry, just like if I hand held the camera (which I didn't). I repeat the EXACT same steps but this time I set IBIS to mode 1 (Continuous) - shot is tack sharp. Why? I know that IBIS should be disabled if the camera is on a tripod or any other stable surface, my question is why this happens only in mode 2 and not in mode 1 as well?
    • Ah a flick of the 'Auto' lever has fixed it! Why do they have to make things so obscure! If it said in the manual 'ES not available in Auto mode' that would have made life so much easier! Anyway, thanks for your help @Greybeard!
×
×
  • Create New...