Jump to content

X Raw Studio runs extremely slow compared to other


Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

Is it normal for my edit in the x raw studio program to take at least 4 second to either switch raw photo or my any specific edit. For instance, every time i change the film simulation, it takes at least 4 seconds for it to process. I am currently working on a i7 10th gen laptop spectre hp with a built in  gtx 1650ti graphics card so it should be capable. it doesnt even take a half a second for me to make any changes in  capture one . I am wondering is this normal. are there anyone else that is experiencing slow processing on the x raw studio program. is there any changes i can do to improve the speed of the program. i am under the impression that its the camera that does all the processing so does it mean my computer is non effective towards the processing speed. When watching videos on youtube, i see other people working on x raw studio and their processing speed was no where near as slow as mines.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Late comment but I think the USB connection could impact this (USB 2 being slower than USB 3 etc.). I also believe the length of the USB cable would impact (I recall there being a length limit advised somewhere in the manual). Sorry not a technology guru but maybe this helps. 

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Posts

    • Managed to answer my own question, finally. Just my newb stupidity. Looking forward to shooting with this camera!
    • I can get HSS with my following equipment, Fujifilm X-T1, Godox X1T-F remote , Manual HSS flash Godox TT600(no TLL). That is what I have and experience on. I don't advertise for any brands. You can try with the equipment you already owned.  The setting is the following: Manual setting is  1/800 sec.,  f/5.6 on the camera. With the X1T-F power on and set to Group A,m, 1/32, I am able to set in 'FP' sync (shows up only with the X1T-F turn on and on the camera) in 'Flash Function Setting'. Then set the TT600 flash to Radio slave and HSS mode(check on youtube channel for TT600 for setting if you use this equipment). The HSS may not work if the TT600 put on the camera hot shoe(need test or read manual booklet).  General speaking. you set the flash and the camera in HSS mode to get the HSS feather.  How to set is equipment dependent. From Tim's experience.  
    • I have a second issue. Ever since I loaded firmware to version 1.40 to my Fujifilm X-T30 camera body, back on May 25th, 2021, the HDMI output always mirrors the display settings, and anything there is present in the HDMI output.   Changing the 'HDMI OUTPUT INFO DISPLAY' setting to 'OFF' has no effect. https://fujifilm-dsc.com/en/manual/x-t30/menu_shooting/movie_setting/index.html#hdmi_output_info. Is this a 'bug'?  If so, can we get it fixed?  In the meantime, is there another way to get 'clean' HDMI output? Tony Becker
    • I have the same issue. Any updates on this topic?
    • Ever since I loaded firmware to version 1.40 on my Fujifilm X-T30 camera body,  back on May 25th, 2021, whenever the 'X Webcam' connection is made, Windows 10 opens Windows Explorer, and displays two new folders: 'This PC\X-T30\Live' 'This PC\X-T30\Still' On my X-T30, I can't find these 'folders' in the X-T30 'Select Folder' menu, but Windows seems to think they are available in my X-T30.   Because Windows finds and displays these two new folders the 'X Webcam' connection is made, they would be several layers easier to access than the default '100_FUJI' folder. How can I make these new folders 'selected folder' in my X-T30? Tony Becker
×
×
  • Create New...