Jump to content

x-pro2 auto ISO - why nothing higher than 1/500th?


Recommended Posts

On 2/26/2021 at 3:42 PM, J-P Lee said:

I set mine to 12800.  It's definitely possible in the menus.  I don't have my camera with me at the moment, but let me know if you need a walkthrough.

I mean the shutter speed not the ISO... I set my max ISO to 3200 or 6400 but I can't set the min. shutter speed higher than 1/500. Just seems odd, I can set it as high as I want on my Sony 

Link to post
Share on other sites

Its the same for all Fuji X series cameras - its annoying.

On the X-T series if you are in Program Exposure mode you can set one of the command dials to S.S. (Program Shift) and rotate the dial to up the shutter speed - then it should stay as a minimum - not sure if this works for your camera.

Not ideal but maybe better than nothing.

Link to post
Share on other sites

26 minutes ago, Greybeard said:

Its the same for all Fuji X series cameras - its annoying.

On the X-T series if you are in Program Exposure mode you can set one of the command dials to S.S. (Program Shift) and rotate the dial to up the shutter speed - then it should stay as a minimum - not sure if this works for your camera.

Not ideal but maybe better than nothing.

Got it. Really don't understand this, come on Fuji! But thanks for the help. Glad its not something I'm missing at least 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...