Jump to content

Kipon EF-GFX AF, no problem after all


Recommended Posts

I contacted Kipon and got an almost immediate response. I was told to use the dial on the camera to adjust the f stop. It turns out the front dial is programmable, but after choosing the option one wants - in this case F, the other two options must be turned off.  Lo and behold, it works. The first lens I tried was the Canon pancake 40mm, next will be the Zeiss 25mm. It will be interesting to see what the coverage is on the sensor. Then I have a 50mm Schneider TS lens to try. This one has a huge image circle so it should cover easily. 

 

Aboud

Edited by aboudd
Link to post
Share on other sites
  • aboudd changed the title to Kipon EF-GFX AF, no problem after all

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Posts

    • X100S https://fujistreetphotography.wordpress.com/
    • Which manual settings did you use? Don‘t depend just on the viewfinder in dark environents or with large aperture values since it will brighten up the picture with standard viewfinder settings. Look at the exposure indicator, should be around 0.
    • When I shoot "street" with adapted lenses I use f8 - f11, if I want utilize max aperture (1.2 - 1.8) I try to focus without focus peaking as it might cheat you.
    • Finally picked up an XF 100-400mm after looking for a good deal for a while and took it out for a spin this weekend. Fired off a few tests shots and they seemed fine but then everything after that was heavily under exposed to the point I could barely make out the image. Nothing was changed in any major way in terms of manual settings and if I switched to a different lens the issue was gone and all images appeared in view mode as they appeared through the viewfinder when taken. Back to the 100-400 and switched to auto mode and then all the photos were fine but everything I shot with manual settings was under exposed again. Am I missing something? It seems like it's purely a lens issue and nothing to do with the settings as I tried 3 other lenses and didn't have any issues with any of them. I'm at a loss here and would love some help. I'm hoping it's just something really easy I've overlooked.. (Shooting with an X-Pro 2)
    • I like buying local. But I also like to check internet prices. and I also dont like getting bent over on pricing but once again I like to support our local stores. I called a local camera shop and the price was close to double what ebays new pricing is. Is there a difference in actual Fuji lenses like where they are made or quality differences? In the same lens  Thanks for any help Rick
×
×
  • Create New...