Jump to content
Mike A

IBIS Thud noise?

Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

Hi all,

Weird issue on my X-T4. I hear a "thud" noise under certain circumstances that I believe is the IBIS mechanism. Can anyone see if their camera does the same?

Hold the camera in portrait orientation with the shutter button at the top. Click the play button to review images. Once in review mode, half-press the shutter button to get back to shooting mode. When I do this, I hear a pretty substantial click/thud noise from the camera. If I hold the camera in portrait orientation with the shutter button at the bottom, the sound doesn't happen. It also doesn't happen when holding the camera in landscape orientation.

Not sure if this warrants sending the camera in or not.

Thanks

Mike

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have just got a new xt4 and experienced the same issue. No apparent problem or damage but odd nevertheless and a bit disconcerting! 
Did you get any responses?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Advertisement (gone after registration)

Thank you both for the replies. I appreciate you taking the time to replicate the issue on your cameras. It makes me feel more comfortable to know that it's something inherent to the camera and not a defect (unless we all have defective cameras lol).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...