Jump to content
vitalion

XT-3 (NEW) locks up / freezes randomly

Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

Hello all.
 
i have found several threads on various forums and grops for this issue but mst of them are more than 12months old.
I am having some trouble with my X-T3 and I am looking for some help or suggestions.
As i have found online this is issue its called “camera locked up”
Out of the blue the camera freezes. The LCD would still be showing a live view, but the entire HUD would disappear. The camera would not respond to any buttons being pressed. Even switching it off wouldn’t work. Additionally, the orange LED light is on and not going off or going into green. The only way to recover control was to literally pop the battery out and put it back in. I am shooting on single mode not CL or CH. Compressed RAW and Fine JPEG
 
setup:
X-T3 with 18-55 kit lens (less than two months old from my local fuji reseller)
Original Fuji battery
Latest firmware for both the body and the lens
SanDisk 64GB Extreme 90MB/s (picture here. I had it from a 60D canon)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I have reset to factory settings tried another lens as well.
Reinstalled the latest firmware via SD Card.
SD card format on camera.
 
to be honest i have not identify any pattern for the issue. it happens randomly and in various lighting and temperature conditions
 
 
Any suggestions or possible solutions will be appreciated.
Thank you !

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same issue repeatedly with brand new cameras.  I returned the first one after a few days because it froze up several times every shoot.  The replacement is still doing the same thing though, so I'm debating just returning this too and giving up on it now

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Similar Content

    • By Kingsam
      So i have a friend in Hollywood FL thats about to return home on monday morning. This is my last chance to purchase an XT3 and join Fuji but it's out of stock everywhere. Does anyone know any local stores he could walk in and purchase? Shipping is obviously out of the question.
    • By Jvozenilek
      Eye sensor on my XT3 stopped working out of the blue. After narrowing down the cause, I found out that after I turn the camera off and back on the eye sensor is working for 2-15 seconds and switches between EVF and display as expected. After that, it stops working. I removed the sd card, tried different batteries, even changed the lens and also updated to the latest firmware as well as resetting the camera twice. After all of this, the eye sensor is still not working. Has anyone encountered something similar?
    • By advection_gaze
      Hello Everyone, nice to meet you all. It's my first time posting in Fuji  X Forum.
      Just wanted to say I moved from Sony full frame mirrorless system to Fuji X-T3 because I am mainly a video shooter, and XT-3 is an incredible system for me, and I am so happy with its codec and color (and lens), but it turns out that my XT-3 also shoots incredible still photos as well! 
      And so I have been shooting stills, and since I'm a video shooter first and foremost, I made a timelapse video that I would like to share with the fine people here.
      Where would be an appropriate place to upload a link to the youtube video of the timelapse on these forums? 
      The subject is landscape.
      Thanks, and I'm looking forward to checking out more awesome shots everyone has been taking with their Fujifilm cameras!
    • By chrisdennyphoto
      What could be causing this in my X-T3.  160ISO, 20 sec exposure, 16-80mm at 22 mm.  Attached is a crop.  Looks like red and green hot pixels.  My film sim is the std default as well.  All photos are raw and edited in lightroom.

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content.
    • By Hector Tapia
      Hi to all Fuji lovers, I’d like to share a shortfilm https://vimeo.com/456176145 I recently released and has some complementary shots on Fuji xt3, most of the footage is from DNG files Magic Lantern on 5d MK3 from 2013. Hope you guys like it and feedback welcome!!!! 
       
       

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content.
  • Posts

×
×
  • Create New...