Jump to content

X70 as XT3 companion?


Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

I been toying with the idea of getting a compact camera, I was thinking the XF10 like the tilt-screen and aperture ring of the X70. Just wondering if the IQ would be similar if I use it along my XT3. I think it has all film simulations but Acros and Classic Neg, am I right? Thanks!

Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

This is the set up that I’m currently running. My XT3 with battery grip / wide zoom / 16-50 and 50-140 is what I lug around for landscape. If I’m doing anything else, I’ve got a 35mm on it, but at the end of the day it’s still too large to consider a daily runner so I recently got the old X70, which has a great lens and more than acceptable IQ. I have or had both the Panasonic LX100 and Sony RX100 and they both have serious sensor and lens dust issues and are more frustrating to shoot with than my Fuji. The downside for most might be the 28mm equivalent focal length, the lens hunts a bit during autofocusing in some conditions and lack of EVF. If you shoot street and are / or inclined to learn zone focusing, it’s great. 

 

The other reality is the X70 is stable in price. If you buy it and use it for a bit and don’t like it, it’s resale value will be nearly identical for a lot longer than a newish camera.

 

there is the new X-S10 Fuji camera coming out which logically sounds like something in the same category of what you and I are looking for, and shy of that, from Fuji, from a size to IQ perspective, X70 is quite good.

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Similar Content

  • Posts

    • Nope, still not fixed, do you have multiple autofocus lenses for it? If you do does it do the same thing for all the lenses or just one? Cause the camera throws out a lens error (the blinking red led light) but I can only try with one lens, so can't really troubleshoot more then in the video
    • Just adding for some more clarification... If, for instance, I choose a menu like the "Drive" and I choose "Continuous" and am presented with the horizontal list of values: 11, 8.0, 5.7, 5.0, 4.0, 3.0. If I use the Rear Command dial to scroll through them and say that my selection was on "11", then continuously turning the wheel to the right will just select 11, 8.0, 11, 8.0, 11, 8.0,... Also noticing that it will skip a click before it cycles back to the first value. Not that that's helpful in diagnosing anything.
    • Try a Fujifilm-recommended memory card: https://fujifilm-x.com/de-de/support/compatibility/cameras/x-t4/ If that doesn't help: go to the dealer and get the money back or buy another more reliable digital camera.
    • Hello everyone, Unfortunately this is my first post as a second day X-Pro3 user. I got it brand new yesterday. I'm using a manual M mount lens with a 3rd party mechanical-only adaptor, if that's relevant. I don't have any native X lenses. The issue I'm having is that the rear command dial will only change back and forth between 2 values and nothing else, regardless of context. This happens anywhere and any time the rear command dial functions. i.e. if it's set to shutter speed, it will only change between two values, for instance 80 and 100, regardless of whether the Shutter dial is set to a number or to "T". If set to ISO, it will only navigate between two values, for instance, 800 and 640, regardless of whether ISO is set to a number, A, or C. Etc for anything it is assigned to. If you press the wheel button in the EVF and get the focus magnifier aid to pop up, it will only scroll between 2 magnification values (are there only 2?). If you use it during playback it will also only switch between the "normal" image and the first notch of magnification: you can see a little "screen" graphic with a scroll bar appear above that and it will only scroll between the original image and the first value of the scroll bar. If I assign the front command dial to any of the assignable values: SS, ISO, etc it works fine. So this is not user error in these cases. I've  looked at every page/post on the internet that I could find that remotely resembles this issue and none are the same as what I'm seeing. I've reset the camera multiple times and updated to the latest firmware (from 1.23 to 1.31). Nothing has worked. I'm guessing it's broken unless this is something really simple I'm over looking. I'll be calling the shop tomorrow but  this was their last one and these are now impossible to get in NZ. So it's not looking good if this has to (ridiculously) go through a warrantly repair. Any help would be greatly appreciated. I hope this turns out to be nothing! Thanks.
    • Hello, I have the XT4 since Thursday, May 19, 2022 and the camera started to freeze on Tuesday, May 24 and again the next day. I have to remove the battery to turn it off, because no key reacts, not even the ON/OFF key, the screen always remains frozen.  I have the latest update, the bluetooth is not associated with my smartphone, I have no Flash whatsoever connected with. just the Fuji 18-55mm lens. Where does this problem come from? If you have ever heard of it, any solutions? thank you very much   
×
×
  • Create New...