Jump to content
Sign in to follow this  
scaffire

X-E1 Display Custom Settings don't change anything

Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

Hi,

I just picked up an X-E1 for cheap, and I'm mostly loving it, but I ran into an issue where I can't change the EVF or LCD display settings. I updated to firmware v2.71 first thing when I got it, so it has the latest available firmware. I'm specifically trying to remove the distance scale when in manual focus mode, but toggling that off in the "Disp. Custom Settings" menu doesn't remove it for either the EVF or the LCD. I've tried disabling everything in that menu and it's all still there. Is there some trick to get this to work or something I'm overlooking? Right now I just switch it to AF-S mode to get rid of the distance scale overlay, but then I don't get focus peaking or live zoom.

Thanks,

Matt

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't have the X-E1 anymore, but on the X-E2 there's two settings for distance scale, one for MF and one for AF. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Posts

    • Thanks so much! My Q button was usable the day I bought my new Xt4 then whilst I was playing with the settings I disabled it somehow and didn't know what I'd done. You just made my day since I hadn't been able to work out how to get it back. I had noticed the lock on also but hadn't looked thru the manual yet to see what it was. 
    • Alguien me puede explicar como activar la sincronizacion en 2a cortina en mi X-T2? A pesar de dejar activado el rear de 2a cortina, cuando disparo con 1/1000 me sale como si estuviera haciendo la foto en sincro con la 1a cortina . Tengo un Godox 860II tengo que activar algo ahi?
    • Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. X-E2 + 27f2.8  
    • Thank you for your insights. I think even without my menu it just starts "from scratch" in the menus, which is especially annoying if you change the buried custom display settings. Another minor problem is the display of the highest ISO if ISO is in auto mode in the display. I find it distracting and not of much value, instead I would like to see a real time update of the chosen iso of the current lighting situation. If I half press the shutter it seems to work this way but it doesnt seem v
    • My R2  (Fuji)transmitter no longer displays ttl as a Mode choice  on my Fuji Xt2, x100f and x100v. I only see M or -- as options when pushing the mode button. My older R2 Pro model does work in all three modes, M, ttl and --.    Problem solved.  The newer R2Mark II transmitter has a Shutter option with a choice of either Curtain or Leaf.  When Leaf is selected (appropriate for x100) then the only mode choices are M/--. If you select Curtain then the choice become M/TTL/-- .  If you select C
×
×
  • Create New...