Jump to content

Fuji XT-30 Tethering with Mac help?


Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

Hi Everyone!

I have a Fuji XT-30 and I am looking to tether my camera to my Mac to be able to utilize Lightroom.

I have found this wonderful software called "FUJIFILM X Acquire" but I am unable to get it to work. I can backup my settings on my camera to my Mac but I cannot specify a "Destination Folder" it is greyed out.

I also do not have the option on my XT-30 in my SET UP > CONNECTION SETTINGS > CONNECTION MODE to select any tethered options. I only have:

  1.  USB CARD READER
  2. USB MOVIE SHOOTING AUTO
  3. USB MOVIE SHOOTING FIXED
  4. USB RAW CONV. /BACKUP RESTORE

I was wondering if any of your have utilized this setup or if there is alternate software i should be using.

Also, I was wondering if i should be connecting via Micro HDMI port or the USB C port on the XT-30?

Any help will be greatly appreciated!

Currently on:

  • macOS Catalina 10.15.5
  • FujiFilm Firmware Version: 1.20

 

Edited by Ryanito13
Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 10 months later...
On 6/23/2020 at 12:57 AM, Ryanito13 said:

Hi Everyone!

I have a Fuji XT-30 and I am looking to tether my camera to my Mac to be able to utilize Lightroom.

I have found this wonderful software called "FUJIFILM X Acquire" but I am unable to get it to work. I can backup my settings on my camera to my Mac but I cannot specify a "Destination Folder" it is greyed out.

I also do not have the option on my XT-30 in my SET UP > CONNECTION SETTINGS > CONNECTION MODE to select any tethered options. I only have:

  1.  USB CARD READER
  2. USB MOVIE SHOOTING AUTO
  3. USB MOVIE SHOOTING FIXED
  4. USB RAW CONV. /BACKUP RESTORE

I was wondering if any of your have utilized this setup or if there is alternate software i should be using.

Also, I was wondering if i should be connecting via Micro HDMI port or the USB C port on the XT-30?

Any help will be greatly appreciated!

Currently on:

  • macOS Catalina 10.15.5
  • FujiFilm Firmware Version: 1.20

 

please post this in fujifilm x-t30 section. there is a thread for this !

Link to post
Share on other sites

On 8/7/2020 at 2:27 PM, redders said:

The X-T30 doesn't support tethering :(

x-s10 didn't have either, now it's supported and there is a thread in fujifilm x-t30 for feature request, if you have one, comment there . have a nice day !

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Similar Content

    • By K PRETHVIRAJ
      Hoping for fujifilm to release tethered shooting for xt-30 soon, for allowing it to use it as a webcam, since webcam mode isn't working. xs-10 was having the same issue which has been fixed by fujifilm 2 days ago through a firmware update, which brought the tethered shooting ability to xs-10 and thus enabling it be used properly as a webcam. since webcam functionality is much needed in today's work lifestyle , really hope that fujifilm address this issue of xt-30, same way they addressed xs-10 , by adding functionality !. so everyone who has xt-30, let's sent feedback to fujifilm, directly or by commenting in the webcam thread in the "xt-30" pages, like we were commenting in xs-10 pages. since fujifilm care about feedback, thus hoping that they will address this quickly. have a nice day !.
    • By Somemorr
      My problem:
      My X-t30 no longer lets me record video. Nothing happens when I push the shutter button in video mode.
      Background:
      - My main use for this camera is for recording video projects at my workplace.
      - I noticed the issue after using the camera as a webcam with a elgato camlink 4k. I had optimised the in-camera settings for use as a webcam during the past months of Zooming everyday.
      My attempted fixes so far:
      - I reverted all my in-camera settings back to my usual, non-webcam settings.
      - I updated the firmware to the latest version.
      -  Many google searches to see if anyone else has had and posted a fix to this issue. 
       
       
    • By Vahnrynox
      Anyone have an issue with the command dial T not working after the firmware update? Please help. Thank you 
  • Posts

×
×
  • Create New...