Jump to content
Sign in to follow this  
Roger Solbakke

Custom settings influence on other film simulations - X100V

Recommended Posts

Posted (edited)

Advertisement (gone after registration)

Hi,

I have created my own 7 Custom Settings for Film Simulation with different values for Grain Effect, Color Chrome effect, WB, DR, Sharpness etc...etc. When I choose one of the 7 Film Simulations from the Q-menu all the added settings working correct. But if I choose another Film Simulation from the main menu, the values from the last used Custom Setting are following. This is irritating and didn't happen on my X100F. Anyone with experience in this matter?

Edited by Roger Solbakke
Problem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like you are selecting 'Film Simulation' from the main menu instead of 'Select Custom Setting' which is another option further down. The latter is the same as the one you are successfully using in the Q menu. The former will only change the film sim. Why not just use the Q menu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/26/2020 at 10:53 AM, Slugoon said:

Sounds like you are selecting 'Film Simulation' from the main menu instead of 'Select Custom Setting' which is another option further down. The latter is the same as the one you are successfully using in the Q menu. The former will only change the film sim. Why not just use the Q menu?

Always when selecting Custom Setting I can select one of the 7 I made and it works fine. But if I want to select another film sim. that is not among the 7, I want all the setting to 0 which seams not possible without changing them manually. Even if I Change from the q menu..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Advertisement (gone after registration)

I am surprised by your statement that this doesn’t happen on your F. Because I believe that is exactly how my F behaves. I will try later today.

As a workaround, you could always dedicate one custom setting to “everything on zero”.

Edited by johant

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/29/2020 at 9:53 AM, johant said:

I am surprised by your statement that this doesn’t happen on your F. Because I believe that is exactly how my F behaves. I will try later today.

As a workaround, you could always dedicate one custom setting to “everything on zero”.

Ok, so maybe I remember wrong about my previous F... Yes you are right about dedicating one of the 7, good idea! Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By AKXt2
      Hello Everyone, 
      I just picked up an XT2 and this is my first Fuji camera, really excited about using it. I've been watching a lot of youtube videos and reading forum post to familiarize myself with the camera and its settings. I am very impressed by the film simulations but really confused on how to use them in conjunction with RAW files. I was under the impression that if I shoot RAW+JPEG(Fine/Norma) with a film simulation selected (e.g. Chrome). Simulation is applied to JPEG only and RAW file is pure raw without any processing that I can edit however I want in post processing. But I took the camera out for the first time and realized the film simulation is applied to both JPEG and RAW. Is there a way to shoot with film simulation applied to JPEG but get unprocessed RAW files from XT2? 
      Thanks for everyone's help in advance! 
    • By 。。。DTB 。。。
      I created this slideshow of images that I took of a maiko walking around Miyagawacho, in Kyoto, this September. I edited all of the images in Capture One using Fujifilm's new film simulation, classic negative. When Fujifilm provides the X-T3 with classic negative via a future firmware update, I am sure it will be even better. However, I am liking the new film simulation already for street photos. What do you think of classic negative for your own photos?
      Fujifilm X-T3 , Canon EF 300mm f4L IS, Fringer EF-FX Pro ii 
       
    • By 。。。DTB 。。。
      I created this slideshow of images that I took of a maiko walking around Miyagawacho, in Kyoto, this September. I edited all of the images in Capture One using Fujifilm's new film simulation, classic negative. When Fujifilm provides the X-T3 with classic negative via a future firmware update, I am sure it will be even better. However, I am liking the new film simulation already for street photos. What do you think of classic negative for your own photos?
      Fujifilm X-T3 , Canon EF 300mm f4L IS, Fringer EF-FX Pro ii 
       
       
    • By Taranis
      If you shoot F-Log with the X-T3, you might find this interesting:
      DR100 film simulation LUTs:
      DR400 film simulation LUTs:
      More details here: http://colorizer.net/index.php?op=xt3
    • By DS122
      Hi!
      Fuji X-E3 for me is like my guitar processor - rule in few presets and then use them when needed.
      This is great concept. There are a lot of great preset recommendations around.
      I like very much photos from Tony Levin, famous bass player (David Bowie, King Crimson, etc).
      Like this one:

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. More here.
      Can you help me with camera quick settings that can bring similar result? Something like "Tony Levin Settings"
      I am shooting jpeg only and do not use post processing or any other adjustments.
       
       
  • Posts

    • Activate „Shoot without lens“ in the setup menu
    • Have used both Nissin Di700 and the Godox ad200, both with a wireless trigger mounted on the camera hot shoe. After seeing the much greater power. better value for the $ and adaptability of the Godox, I have sold the Nissin. Highly recommend getting the optional Godox round head and extension cable which just plug onto and replace the standard fresnel rectangular head. Godox also make some very good magnetic accessories for the round head (filters, snoot, grid pattern / directional acc
    • So things are getting better for some reason since the update. I will say, this update I had a freshly formatted sd card in, and a fresh battery. The first firmware update I didn’t have a card in yet, the phone prompted it and I just clicked. Maybe that has something to do with it. Maybe not.  Either way. I did the firmware update last week and over the weekend got about 1200 pictures and a few hours of 4k 60/24 in f-log, long gop. So here’s all the quirks I can think of since the last update
    • Well in the end I got the Vello and it worked fine. Even got me TTL!
    • I am new to the Fujifilm system, having shot Nikon for the last 10 years, and I recently watched a video on the X-T4 and messed around with something settings and now I can not get the SS or ISO dials to behave like I would expect them to. For example, the values that I have on the display for SS and ISO are not ligning up with the values on the dials. A = 400 iso, 160 = 500, 200 = 640, etc. Also, I can not set Auto mode on either dial. No matter what I do. Auto aperture mode works on the lens (
×
×
  • Create New...