Jump to content

Fujifilm X100F sticking aperture problem


Recommended Posts

Hello, 

I have a 2 year old X100F that has a problem with the aperture blades being stuck. It appears to be suck at about f2.8-4.  I bought the camera new in the US about 2 years ago, I currently live in Asia and need advice on having it repaired. I contacted the place of purchase but they can't help because its beyond warranty. I contacted the Fujifilm repair USA office but they told me to contact the Fujifilm Malaysia office. Fuji Malaysia said the US office is wrong that I should contact an office closer to my area. They did however suggest resetting the camera preferences but this was no help. My last resort is to contact the Fujifilm Japan office but it is  closed indefinitely due to quarantine. So my only solution may be to try and fix it myself.

Has anyone here experienced their aperture blades stuck in their X100F? Has anyone been able to take the camera apart and fix it themselves? I'm extremely disappointed with Fuji and that this happened in less than 2 years of owning this camera and now no reasonable solution to fix it. I've also read that the repair for this problem is quite expensive. 

It would be nice to know if anyone has had similar issues and any luck with repairs. Until now I loved Fuji and this camera however I can't be more disappointed. 

Thanks 
 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...