Jump to content
orbeboy

ANY tips on how to shoot underexposed photos like this?

Recommended Posts

I believe the easiest way would be to switch to manual mode and just slightly underexpose the shot. Also, in an auto mode, you can use the exposure compensation dial to underexpose. Exposure for this image looks to be for light falling on the subject from the window. She just happens to be leaning in and has moved her face out of that exposure range (her shoulder looks properly exposed). If she sat upright, the let side of her face would be properly exposed. The kitchen would remain darker as the window light is "falling off."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Activate „Shoot without lens“ in the setup menu
    • Have used both Nissin Di700 and the Godox ad200, both with a wireless trigger mounted on the camera hot shoe. After seeing the much greater power. better value for the $ and adaptability of the Godox, I have sold the Nissin. Highly recommend getting the optional Godox round head and extension cable which just plug onto and replace the standard fresnel rectangular head. Godox also make some very good magnetic accessories for the round head (filters, snoot, grid pattern / directional acc
    • So things are getting better for some reason since the update. I will say, this update I had a freshly formatted sd card in, and a fresh battery. The first firmware update I didn’t have a card in yet, the phone prompted it and I just clicked. Maybe that has something to do with it. Maybe not.  Either way. I did the firmware update last week and over the weekend got about 1200 pictures and a few hours of 4k 60/24 in f-log, long gop. So here’s all the quirks I can think of since the last update
    • Well in the end I got the Vello and it worked fine. Even got me TTL!
    • I am new to the Fujifilm system, having shot Nikon for the last 10 years, and I recently watched a video on the X-T4 and messed around with something settings and now I can not get the SS or ISO dials to behave like I would expect them to. For example, the values that I have on the display for SS and ISO are not ligning up with the values on the dials. A = 400 iso, 160 = 500, 200 = 640, etc. Also, I can not set Auto mode on either dial. No matter what I do. Auto aperture mode works on the lens (
×
×
  • Create New...