Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'simulation'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Fuji X Forum

  • Fuji X News & Rumors
    • Fuji X Rumors & News
    • General Discussion
    • Newbie / Self Introduction
  • Fuji X System
    • Fuji X-H1 / Fuji X-H2s
    • Fuji X-T4
    • Fuji X-S10
    • Fuji X-T3 / Fuji X-T30
    • Fuji X-T2 / Fuji X-T20
    • Fuji X-T1 / Fuji X-T10
    • Fuji X-T100 / Fuji X-T200
    • Fuji X-Pro 1 / Fuji X-Pro 2 / Fuji X-Pro 3
    • Fuji X-E3 / Fuji X-E1 / Fuji X-E2 / Fuji X-E2s
    • Fuji X-M1 / Fuji X-A1 / Fuji X-A3 / Fuji X-A5 / Fuji X-A20
    • Fuji X Lenses
    • Adapting lenses to Fuji X
  • Fuji GFX Forum
    • Fuji GFX 100S
    • Fuji GFX 100R
    • Fuji GFX 50S
    • Fuji GFX 50R
    • Fuji GFX Lenses
  • Other Fuji X Cameras
    • Fuji X100 / X100S / X100T / X100F / X100V / Fuji X70
    • Fuji X10 / X20 / X30 / XF1 / XQ1 / XQ2
  • Fuji X Post Processing
    • RAW conversion Fuji X-Trans Sensor
  • Fuji X Video
    • Fuji X Video
  • Fuji X Accessories
    • Flash Photography with Fuji X
    • Bags, Half Cases & Straps for Fuji X
    • Other Fuji X Accessories
  • Fuji X Photo Forum
    • People
    • Street Photography
    • Nature & Wildlife
    • Landscape & Travel
    • Sports
    • Misc

Product Groups

  • Widgets

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 4 results

  1. I'm sure it's some stupidly simple setting somewhere but when I shoot video on my new to me X-T2 it looks washed out or grey. I figured it was some setting and tried everything I could think of. Nothing worked. The last thing I tried was film simulation. But that option is unavailable. It is greyed out / I can not access that menu in any way while shooting video. So two questions that may or may not be related: How to access film simulation while shooting video and what would be causing the washed out video? Thanks. Edit, I don't know if it matters byt when shooting video under the Q menu only the white balance, sharpness, face detection and lcd brightness are accessible. A screen shot of the video taken with my X-T2 and a picture of what the scene actually looks like (taken with a cell camera).
  2. When shooting fine RAW with simulation set to b/w options the RAW file is in full colour. I want to be able to convert a RAW b/w image via Adobe Raw without converting from colour to greyscale first. Am I missing something here? Am I stuck with just the jpeg in say Acros? Regards, NeilC
  3. In case useful to others, I've mapped the EXIF info for the various film simulations offered by the Fuji X100F. You need to read 2 tags (FilmMode and Saturation) to get the full information. I've used exiftool, a command-line tool, to get this. I am on a Mac but exiftool is freely available on most platforms. (Now if someone could find out whether whether usage of the built-in ND filter is captured in EXIF...) # exiftool -m -s -f -FilmMode -Saturation *.JPG ======== Acros+G.JPG FilmMode : - Saturation : Unknown (0x503) ======== Acros+R.JPG FilmMode : - Saturation : Unknown (0x501) ======== Acros+Ye.JPG FilmMode : - Saturation : Unknown (0x502) ======== Acros.JPG FilmMode : - Saturation : Unknown (0x500) ======== ClassicChrome.JPG FilmMode : Unknown (0x600) Saturation : Normal ======== Monochrome+G.JPG FilmMode : - Saturation : B&W Green Filter ======== Monochrome+R.JPG FilmMode : - Saturation : B&W Red Filter ======== Monochrome+Ye.JPG FilmMode : - Saturation : B&W Yellow Filter ======== Monochrome.JPG FilmMode : - Saturation : None (B&W) ======== ProNegHi.JPG FilmMode : Pro Neg. Hi Saturation : Normal ======== ProNegStd.JPG FilmMode : Pro Neg. Std Saturation : Normal ======== Sepia.JPG FilmMode : - Saturation : B&W Sepia ======== astia-soft.JPG FilmMode : F1b/Studio Portrait Smooth Skin Tone (Astia) Saturation : Normal ======== provia-standard.JPG FilmMode : F0/Standard (Provia) Saturation : Normal ======== velvia-vivid.JPG FilmMode : F2/Fujichrome (Velvia) Saturation : Normal
  4. Just curious to know what highlight, shadow, sharpness, etc. settings people are using for Acros?
×
×
  • Create New...