Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'mechanical shutter'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Fuji X News & Rumors
    • Fuji X Rumors & News
    • General Discussion
    • Newbie / Self Introduction
  • Fuji X System
    • Fuji X-T4
    • Fuji X-H1
    • Fuji X-T3 / Fuji X-T30
    • Fuji X-T2 / Fuji X-T20
    • Fuji X-T1 / Fuji X-T10
    • Fuji X-T100
    • Fuji X-Pro 1 / Fuji X-Pro 2 / Fuji X-Pro 3
    • Fuji X-E3 / Fuji X-E1 / Fuji X-E2 / Fuji X-E2s
    • Fuji X-M1 / Fuji X-A1 / Fuji X-A3 / Fuji X-A5 / Fuji X-A20
    • Fuji X Lenses
    • Adapting lenses to Fuji X
  • Fuji GFX Forum
    • Fuji GFX 100R
    • Fuji GFX 50S
    • Fuji GFX 50R
    • Fuji GFX Lenses
  • Other Fuji X Cameras
    • Fuji X100 / X100S / X100T / X100F / X100V / Fuji X70
    • Fuji X10 / X20 / X30 / XF1 / XQ1 / XQ2
  • Fuji X Post Processing
    • RAW conversion Fuji X-Trans Sensor
  • Fuji X Accessories
    • Flash Photography with Fuji X
    • Bags, Half Cases & Straps for Fuji X
    • Other Fuji X Accessories
  • Fuji X Photo Forum
    • People
    • Street Photography
    • Nature & Wildlife
    • Landscape & Travel
    • Sports
    • Misc

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 2 results

  1. Hi everyone, I just bought recently a used Fuji X-T2 (2 years old) with very few shots (the camera is in like new condition), the camera is perfect for my kind of use (as a hobby) but I came across with a huge problem: when the battery is at 80% or less and using the mechanical shutter, after pressing the shutter button to take a photo the camera goes completely black on the LCD and EVF and freezes. I can't even turn off the camera and need to remove and replace the battery. It just crashes every single time I try shooting with mechanical shutter. Using the electronic shutter the camera works normally. Using the mechanical shutter, the camera works perfectly only when the battery is fully charged. Both firmwares (Body and Lens) are updated with the last version available. Please, if anyone could tell me something about this problem I would appreciate that!
  2. Just got a 2nd hand Xpro2 and I'm having the strangest issue. When I'm filming in full manual with a mechanical shutter the exposure doesn't change if I set it at 1/8000 SS down to 1/50 SS. If I switch to electronic then the exposure works correctly but I want to use the mechanical shutter to avoid rolling shutter. I also don't hear any noise when using the mechanical shutter. I read the manual and I'm still stumped. I reset the settings to default, changed the display brightness, and turned on an off preview Exp./wb in manual mode and it's still doing the same thing. I'm worried that the mechanical shutter curtain is stuck open and I was sold a lemon but I'm not getting the "turn the camera on and off" error. This is my first Fujifilm camera and when I tested it out, I didn't realize it was in electronic shutter mode because of the digital ES noise >.<
×
×
  • Create New...