Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'flare'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Fuji X Forum

  • Fuji X News & Rumors
    • Fuji X Rumors & News
    • General Discussion
    • Newbie / Self Introduction
  • Fuji X System
    • Fuji X-H1 / Fuji X-H2s
    • Fuji X-T4
    • Fuji X-S10
    • Fuji X-T3 / Fuji X-T30
    • Fuji X-T2 / Fuji X-T20
    • Fuji X-T1 / Fuji X-T10
    • Fuji X-T100 / Fuji X-T200
    • Fuji X-Pro 1 / Fuji X-Pro 2 / Fuji X-Pro 3
    • Fuji X-E3 / Fuji X-E1 / Fuji X-E2 / Fuji X-E2s
    • Fuji X-M1 / Fuji X-A1 / Fuji X-A3 / Fuji X-A5 / Fuji X-A20
    • Fuji X Lenses
    • Adapting lenses to Fuji X
  • Fuji GFX Forum
    • Fuji GFX 100S
    • Fuji GFX 100R
    • Fuji GFX 50S
    • Fuji GFX 50R
    • Fuji GFX Lenses
  • Other Fuji X Cameras
    • Fuji X100 / X100S / X100T / X100F / X100V / Fuji X70
    • Fuji X10 / X20 / X30 / XF1 / XQ1 / XQ2
  • Fuji X Post Processing
    • RAW conversion Fuji X-Trans Sensor
  • Fuji X Video
    • Fuji X Video
  • Fuji X Accessories
    • Flash Photography with Fuji X
    • Bags, Half Cases & Straps for Fuji X
    • Other Fuji X Accessories
  • Fuji X Photo Forum
    • People
    • Street Photography
    • Nature & Wildlife
    • Landscape & Travel
    • Sports
    • Misc

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 3 results

  1. I was shooting some BTS images at a shoot the other day and and snapped a few facing the sun flaring the lens. I noticed this ugly sensor pattern once I brought the image into lightroom. I was shooting raw on the 50-140 (+1.4x converter). I did some research and saw it's been in other fuji cameras, does anyone know if there's a fix in the works for this? Hopefully the attached images show up.
  2. A few images taken using the Lee filter system (full size) on my XF14mm lens have featured a curious semicircular artefact. I thought at first it was flare but on closer inspection I've realised it is reflections of the lettering on the front lens flange. An example is attached - I've bumped up the contrast to make them more obvious. There is (hopefully) an easy fix to this. I've applied some black tape to cover up the white letters. Checking through there EVF this seems effective but I'll try it on my next shoot and see how it goes. I haven't seen the problem with my other Fujifilm lenses (18-135 and 35 f1.4). If anyone has encountered it before I'd like to hear their experiences and fixes if appropriate.
  3. From the album: X100

    Took this photo on the grounds of a museum....

    © Everydayfuji

×
×
  • Create New...