Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'filter'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Fuji X Forum

  • Fuji X News & Rumors
    • Fuji X Rumors & News
    • General Discussion
    • Newbie / Self Introduction
  • Fuji X System
    • Fuji X-H1 / Fuji X-H2s
    • Fuji X-T4
    • Fuji X-S10
    • Fuji X-T3 / Fuji X-T30
    • Fuji X-T2 / Fuji X-T20
    • Fuji X-T1 / Fuji X-T10
    • Fuji X-T100 / Fuji X-T200
    • Fuji X-Pro 1 / Fuji X-Pro 2 / Fuji X-Pro 3
    • Fuji X-E3 / Fuji X-E1 / Fuji X-E2 / Fuji X-E2s
    • Fuji X-M1 / Fuji X-A1 / Fuji X-A3 / Fuji X-A5 / Fuji X-A20
    • Fuji X Lenses
    • Adapting lenses to Fuji X
  • Fuji GFX Forum
    • Fuji GFX 100S
    • Fuji GFX 100R
    • Fuji GFX 50S
    • Fuji GFX 50R
    • Fuji GFX Lenses
  • Other Fuji X Cameras
    • Fuji X100 / X100S / X100T / X100F / X100V / Fuji X70
    • Fuji X10 / X20 / X30 / XF1 / XQ1 / XQ2
  • Fuji X Post Processing
    • RAW conversion Fuji X-Trans Sensor
  • Fuji X Video
    • Fuji X Video
  • Fuji X Accessories
    • Flash Photography with Fuji X
    • Bags, Half Cases & Straps for Fuji X
    • Other Fuji X Accessories
  • Fuji X Photo Forum
    • People
    • Street Photography
    • Nature & Wildlife
    • Landscape & Travel
    • Sports
    • Misc

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 4 results

  1. A few images taken using the Lee filter system (full size) on my XF14mm lens have featured a curious semicircular artefact. I thought at first it was flare but on closer inspection I've realised it is reflections of the lettering on the front lens flange. An example is attached - I've bumped up the contrast to make them more obvious. There is (hopefully) an easy fix to this. I've applied some black tape to cover up the white letters. Checking through there EVF this seems effective but I'll try it on my next shoot and see how it goes. I haven't seen the problem with my other Fujifilm lenses (18-135 and 35 f1.4). If anyone has encountered it before I'd like to hear their experiences and fixes if appropriate.
  2. Hi, I am (actually tried to) use my Xume 49mm magnetic filter holder with the X100V. But because of the magnet, the X100V detects that I have the wide angle conversion lens attached. I was wondering if some other users have seen this issue too with magnetic filters ? Is there a way to disable the automatic detection of conversion lenses ?
  3. I've been considering getting a 23mm f2, but I don't think I would be able to use my Lee filter kit as they don't list a 43mm adaptor ring. I can't see a step up ring to 67mm as I have on my 14mm lens either. Anyone have a solution?
  4. In my DSLR-times I bought expensive SinghRay ND-grad filters to avoid any colorshift. It was worth the expenses. But with my X-T2 I have a serious colorshift to purple. It seems to be stronger in sunlite and weaker when it's overcast, but it's there. Here is a picture as an example. Has anybody experienced anything similar? What do you use? Is it color-neutral? Thanks for your contributions. herby
×
×
  • Create New...