Jump to content

Snuggarelli

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

  1. Thank you Olaf! I checked to make sure it wasn’t set to face detection, but thank you for pointing it out. I went ahead and change the focus area in several places so that I could use my finger to set it, also have the camera use 400 some multiple focus points, and other focus configs that I thought might help it. It seemed to work, as I was able to get the shutter button to snap the photo. It did show a “!AF” a couple of times when I was too close or it was too blurry and thus the shutter did not work. I know everything I mentioned sounds vague, but I got really excited about your suggestion and wanted to immediately try it. Then I started just playing around till I think I got lost, but got some pics in. I’ll take a look at them later on the MacBook to see what I’ve got and if it looks like a bust I hope I can ask more questions. Thanks much!
  2. I recently picked up the x-t30 after finding the Sony X100 Mark 7 point and shoot was a bit soft. I don’t know much about photography, but I love taking pics of flowers, family, pets, and travel. I realized that my x-t30 refused to take macros, so I got the mcex-16 to aid in that. I tried auto, manual, everything under the sun (I think), to try and take pics of my new African violet blooms. But my camera simply won’t budge when I press down on the shutter button. What am I doing wrong? Or is the Mcex-16 broken (it did come in a banged up box)? Also, I’m pairing it with a 18-55mm Fujinon lens, which several people were doing in the reviews for the extension.
×
×
  • Create New...