Clicky

Jump to content


Photo
- - - - -

16mm + X-T2 weird jpg


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Ron1978

Ron1978

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 25 posts

Posted 11 January 2018 - 04:33 PM

Advertisement (Gone after free registration)

Hello all.

 

I just received my 16mm f1.4 and today I went out to shoot and try it out.

 

Can anyone tell me why the jpg straight out of the camera looks so fuzzy all over and the raw file is perfectly sharp?

 

New to this lens so still kinda clueless.

 

Thanks.

Attached Files



#2 Kennuck

Kennuck

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 11 January 2018 - 05:20 PM

Is it possible that you have your jpeg setting so low that you have lost resolution in that image.
  • Ron1978 likes this

#3 dincz

dincz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 11 January 2018 - 06:47 PM

It looks like one of the advanced filter effects is turned on.

 

Have a look here: http://fujifilm-dsc....lter/index.html


Edited by dincz, 11 January 2018 - 06:47 PM.

  • Ron1978 likes this

#4 Ron1978

Ron1978

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 25 posts

Posted 11 January 2018 - 07:28 PM

It looks like one of the advanced filter effects is turned on.

 

Have a look here: http://fujifilm-dsc....lter/index.html

 

Omg, you are amazing it is on indeed. I was scared something broke. :D

Never use that. Think it turned while I took my camera out of my bag. 


Edited by Ron1978, 11 January 2018 - 07:31 PM.


#5 Ron1978

Ron1978

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 25 posts

Posted 11 January 2018 - 09:16 PM

Is it possible that you have your jpeg setting so low that you have lost resolution in that image.

 

Thanks for your answer :) 

 

He was right :

 

It looks like one of the advanced filter effects is turned on.

 

Have a look here: http://fujifilm-dsc....lter/index.html