Clicky

Jump to content


Photo

Problem with Fujifilm X100T continuous autofocus

x100t fujifilm autofocus continuous caf

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 PierreThenot

PierreThenot

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 14 November 2016 - 03:33 AM

Advertisement (Gone after free registration)

I bought a Fuji x100t couple months ago and I haven't played much with the continuous autofocus until now. I'm not sure if I have a problem on my camera or if you guys are experiencing the same results with yours, but the C-AF doesn't seem to work very well. Actually it is totally unusable on my x100t. I took a video to better describe the problem (link below). The C-AF seems to always hunt even in the best light conditions and it's horrible between f6.3 and f16. With a wider aperture it seems to work. Even though I'm not very impressed by Fujifilm AF speed and accuracy, I understand it's not on par with a big DSLR or the micro43 system. Do you guys think I should bring the camera back to the store?

 

https://youtu.be/lJg3M2id0gA

 





Also tagged with one or more of these keywords: x100t, fujifilm, autofocus, continuous, caf

 
x

Registration is free

Not registered? Really?

Discover the full potential of the Fuji X Forum... register now!
Registration is free and done in a few minutes!

As registered member you can discuss, post your questions and present your images.
And get in contact with Fuji X photographers worldwide!

We are looking forward to you!

The Fuji X Forum Team

Register Close